Επιτυχημένη η εκδήλωση παρουσίασης των πρακτικών και συμπερασμάτων του Συνεδρίου «Η Κέρκυρα του 2042»

ShareThis
Δημοσίευση: 21-06-2023 15:26 | Προβολές: 1249
image

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας (ΤΕΕ/ΤΚ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) πραγματοποίησαν εκδήλωση τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 20:00 στην Ιόνιο Βουλή, με αντικείμενο την παρουσίαση των πρακτικών και συμπερασμάτων του Επιστημονικού/Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Η Κέρκυρα του 2042». Το συγκεκριμένο Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί στις 21-23 Οκτωβρίου 2022 στην Κέρκυρα και είχαν παρουσιαστεί εισηγήσεις από επιστήμονες και ερευνητές υψηλού κύρους με γνώση σε διάφορους τομείς. Επιπρόσθετα, οι τοποθετήσεις και οι συζητήσεις σε τρία εξειδικευμένα στρογγυλά τραπέζια είχαν δώσει το έναυσμα για έναν γόνιμο διάλογο. Τις εργασίες του Συνεδρίου απασχόλησαν όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας σήμερα και θα τον επηρεάσουν τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Στην παρουσίαση των πρακτικών και των συμπερασμάτων παραβρέθηκαν οι φορείς, οι αρχές του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των φορέων της διοργάνωσης και ειδικότερα από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Ανδρέα Φλώρο, από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚ κ. Γιάννη Μεταλληνό και τον Αντιπρόεδρο της ΠΕΔΙΝ κ. Γιάννη Τρεπεκλή. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών που παραβρέθηκαν.

Κατά το κύριο μέρος αυτής ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου αναφέρθηκε στο Συνέδριο και στη διαδικασία με την οποία έγινε η επιμέλεια των πρακτικών. Τα πρακτικά ήταν διαθέσιμα σε καλαίσθητο τόμο σε όλους τους παρευρισκομένους της εκδήλωσης και ταυτόχρονα παραμένουν διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή (epub) από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Κατά το τρίτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν συμπεράσματα από τους συντονιστές των τριών στρογγυλών τραπεζιών. Ειδικότερα, ο κ. Σωτήρης Βλάχος, (πολιτικός μηχανικός, πρώην Δήμαρχος) αναφέρθηκε στην ενότητα «Σχεδιασμός – Υποδομές και Οικονομική Ανάπτυξη», ο κ. Νίκος Τρίαντος (ηλεκτρολόγος μηχανικός, πρώην Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚ) στην ενότητα «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Προγραμματισμός και Ανάπτυξη, Προτεραιότητες – Πόροι – Θεσμικά Εργαλεία» και ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο) στην ενότητα «Κέρκυρα και Πολιτισμός»

Η εκδήλωση έκλεισε με όλους τους παρευρισκομένους να εκφράζουν την ευχαρίστησή τους για τον καλαίσθητο τόμο που τόσο σύντομα παρουσιάστηκε και την ευχή τα αποτελέσματα του Συνεδρίου «Η Κέρκυρα του 2042» να βοηθήσουν για τη χάραξη ενός καλύτερου μέλλοντος για τον τόπο μας.

 

 



Επιστροφή