Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

 

Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες

της Κέρκυρας

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ, ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ,  6 - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006

 

 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Οκτωβρίου 2006 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες της Κέρκυρας και θεωρείται ότι θα δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον forum για μουσικοθεραπευτές, μουσικούς παιδαγωγούς, μουσικούς εργαζόμενους στην ειδική αγωγή, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς και φοιτητές Τμημάτων Μουσικών Σπουδών.

 Οι στόχοι του συνεδρίου είναι:

- Να δώσει ευκαιρίες για την παρουσίαση ποικιλίας προσεγγίσεων μουσικοθεραπείας και άλλων μουσικών προσεγγίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και διαβίωσης παιδιών και νέων με αναπηρίες.

 

- Να συμβάλει στην οριοθέτηση της Μουσικοθεραπείας ως επαγγέλματος στον Ελληνικό χώρο.

 

- Να αποτελέσει πλαίσιο για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών ανάμεσα σε μουσικοθεραπευτές διαφόρων προσεγγίσεων και σε ειδικούς παιδαγωγούς ή άλλους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την μουσική στην αγωγή ή διαβίωση παιδιών και νέων με αναπηρίες.

 

- Να συμβάλει στην ανάπτυξη της εξαιρετικά περιορισμένης ελληνικής βιβλιογραφίας στον σχετικό χώρο, μέσω της δημοσίευσης των πρακτικών του συνεδρίου.

 

- Να αναδείξει την αναγκαιότητα για πανεπιστημιακή ειδίκευση στην Μουσικοθεραπεία και στη Μουσική Παιδαγωγική για παιδιά και νέους με αναπηρίες και για δημιουργία θέσεων εργασίας σε σχετικά πλαίσια.

 

 

Τελευταία ανανέωση: 30-05-06