Διοργανωτές 2010

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πρωτολειτούργησε το 1984 στην Κέρκυρα, ένα από τα πλουσιότερα σε ιστορία και φυσική ομορφιά ελληνικά νησιά, ως φύσει και θέσει συνεχιστής της Ιονίου Ακαδημίας.
Σήμερα είναι ένα σύγχρονο, δυναμικό πανεπιστήμιο με έξι (6) ακαδημαϊκά τμήματα και δώδεκα (12) οργανωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα με ιδιαίτερη πολιτισμική και εκπαιδευτική φυσιογνωμία, τα τρία μάλιστα μοναδικά στον ελληνικό εκπαιδευτικό χάρτη. Την τελευταία δεκαετία το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναπτύχθηκε ραγδαία και ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες στο χώρο του πολιτισμού.
Από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Corfu Summer School 2009 ο Καθηγητής Δημήτρης Τσουγκαράκης, Πρύτανης του ιδρύματος.

URL:  http://www.ionio.gr 

Το Παρατηρητήριο της Magna Charta

Το Παρατηρητήριο της Magna Charta είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στην Μπολώνια και ιδρύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μπολώνια και την Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Ένωση (EUA).
Το Παρατηρητήριο της Magna Charta έχει ως σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες, να εκφράσει απόψεις και να προετοιμάσει κείμενα που αφορούν στον σεβασμό και στην τήρηση των θεμελιακών πανεπιστημιακών αξιών και των δικαιωμάτων, όπως αυτά περιγράφονται στην Magna Charta Universitatum που υπεγράφη το 1988 από 388 πρυτάνεις πανεπιστημίων απ' όλον τον κόσμο.
Από το Παρατηρητήριο της Magna Charta συμμετείχε στην διοργανωτική επιτροπή του Corfu Summer School ο Dr. Bastian Baumann, Γενικός Γραμματέας του Παρατηρητηρίου.

URL:  http://www.magna-charta.org 



Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2022 19:13