Περιγραφή του Σεμιναρίου

8o Σεμινάριο για την Αρχαία Ελληνική & Ρωμαϊκή Μουσική


«Η Μουσική στον Αριστοτέλη: Το Κεφ. 8 των Πολιτικών»


Κέρκυρα, 3 – 10 Ιουλίου 2011

Ανακοινώνεται η διενέργεια για όγδοη συνεχή χρονιά του διεθνούς Σεμιναρίου για την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Μουσική, στο πλαίσιο της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τα μαθήματα εφέτος θα επικεντρωθούν σ’ ένα από τα θεμελιώδη κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας σε ό, τι αφορά στη φιλοσοφία και την παιδαγωγική της μουσικής, το 8ο Βιβλίο των Πολιτικών του Αριστοτέλη.

Τις σχετικές εισηγήσεις των τριών κορυφαίων ειδικών (Andrew Barker, Egert Pöhlmann, και Eleonora Rocconi) πλαισιώνουν ειδικές συνεδρίες για την προετοιμασία των συμμετεχόντων, με εισαγωγικές και συνοδευτικές πληροφορίες και μεταφράσεις των συζητούμενων αποσπασμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να επωφεληθούν από την παρουσία των πιο διακεκριμένων διεθνώς ειδικών στα θέματα της αρχαίας μουσικής για την περίοδο μιας πλήρους εβδομάδας μαθημάτων, εισηγήσεων και διαλέξεων, στο υψηλής αισθητικής ιστορικό περιβάλλον της Βίλλας Mon Repos (πρωινές εισηγήσεις) και της Ιονίου Ακαδημίας (απογευματινά μαθήματα και διαλέξεις).

Η στέγαση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με πολύ συμφέροντες οικονομικά όρους στην Πανεπιστημιακή Εστία, γι' αυτό η έγκαιρη εξασφάλιση θέσης είναι σημαντική.

Επίσημες γλώσσες του Σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Πληροφορίεςστον οργανωτικό και επιστημονικό υπεύθυνο του Σεμιναρίου, δρ Πέτρο Ανδριώτη email: [pandriot@ionio.gr] και Επίκ. Καθ. Πάνο Βλαγκόπουλο email: [pvlag@ionio.gr].


Χορηγός